Îndrăgitul actor Ian Holm, cunoscut milioanelor de fani din trilogia Stăpânul inelelor (Lord of the rings), a murit la Londra la vârsta de 88 de ani.

Îndrăgitul actor Ian Holm, cunoscut milioanelor de fani din trilogia Stăpânul inelelor (Lord of the rings), a murit la Londra la vârsta de 88 de ani.

„Este o mare tristețe că actorul Sir Ian Holm a murit în această dimineață la vârsta de 88 de ani”, a confirmat agentul actorului. „A murit în spital, înconjurat de familie”, a adăugat acesta, spunând că actorul suferea de boala Parkinson. „încântător, amabil și un talent feroce, ne va lipsi enorm”.
 
La începutul acestei luni, el și-a exprimat tristețea că nu a putut participa la o reuniune virtuală pentru filmele, spunând: „Îmi pare rău să nu tvă văd în persoană, mi-e dor de toți și sper că aventurile v-au dus în multe locuri, Sunt închis în casa mea de hobbit, sau în holm.”
 
ian-holm-stapanul-inelelor.jpg
Holm s-a născut în 1931 în Essex, unde tatăl său era superintendent al spitalului de psihiatrie West Ham Corporation; el a descris mai târziu copilăria sa drept „o existență destul de idilică”. S-a îndrăgostit de actorie la o vârstă fragedă, a plecat de la Rada la Londra la teatrul Memorial Shakespeare din Stratford, rămânând în 1960 să devină parte a Royal Shakespeare Company.

După ce l-a jucat pe Frodo Baggins într-o adaptare radiofonică din 1981, a primit rolul în ecranizarea trilogiei lui Peter Jackson, începând filmările în 1999. Bilbo nu a apărut în Cele două turnuri, dar Holm a revenit pentru partea finală, Întoarcerea regelui.