Adrian Mușa, în vârstă de 37 de ani, un fost fotbalist la Gloria Arad, s-a aruncat de la etajul șapte al unui bloc din oraș. Paramedicii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a îi salva.

Bărbatul nu s-ar fi aflat la prima tentativă de suicid. Conform jurnaliștilor de la Specialarad.ro, acesta avea o serie de probleme personale care l-ar fi determinat să comită acest gest.

Potrivit sursei citate, trupul bărbatului a fost găsit în această după-amiază în faţa unui bloc de lângă stadionul „Francisc Neuman” din Arad. Martorii prezenți la fața locului le-au declarat poliţiştilor că cel mai probabil bărbatul s-a aruncat de la etajul şapte al blocului.

Adrian Mușa era divorţat şi avea o fetiţă. Oamenii legii au deschis o anchetă pentru moarte suspectă şi aşteaptă să finalizarea anchetei pentru a decide oficial dacă bărbatul s-a sinucis sau nu.

Oamenii tineri, afectați emoționale de pandemie

Un raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA arată că pandemia a avut un impact major asupra sănătăţii mintale a generaţiilor tinere. Un sondaj realizat pe peste 5.000 de tineri arată că un sfert dintre aceştia s-au gândit la sinucidere în luna iunie.

Un studiu prezentat luna trecută de CDC (Centul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor), cea mai importantă agenţie federală pentru protecţia sănătăţii publice din Statele Unite, arată că un sfert dintre adulţii tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au luat în considerare sinuciderea în ultimele 30 de zile.

Dintre cele 5.412 de persoane care au participat la acest sondaj, tinerii au prezentat cele mai multe semne de anxietate, depresie, idei de sinucidere şi dependenţă de droguri. Mai mult, efectele pandemiei asupra sănătăţii mintale a populaţiei observate par să scadă odată cu vârsta, scrie Gândul.ro.