În ultimele zile a apărut un nou focar de coronavirus în România, pe lângă cele cunoscute din Suceava, București sau de pe litoral. Este vorba de județul Dâmbovița, care conduce în topul creșterilor de îmbolnăviri din ultimele două-trei zile.

Situație gravă în ultimele două zile în județul Dâmbovița. Autoritățile cer sprijin de la Ministerul Sănătății după ce numărul cazurilor de infectați cu COVID-19 a explodat. Județul are în prezent două mari focare, sute de infectați, nu mai sunt locuri în spitale și nici medici suficienți. Astăzi, alte 66 de cazuri au fost confirmate în județul Dâmbovița. Dintre acestea, peste 50 ar fi cazuri confirmate în focarul de la Țuicani. În total la nivelul județului sunt în prezent 855 de cazuri.

La Complexul pentru Servicii Sociale Găesti numărul infectaților cu COVID-19 a crescut după testarea beneficiarilor, copii cu handicap grav și diferite dizabilități. Inițial, 12 dintre angajați au primit rezultatul pozitiv, ulterior, 23 de copii cu handicap, tratați în acest centru, au fost și ei diagnosticați cu coronavirus. Atât salariații cât și copiii sunt la prima vedere asimptomatici.
Al doilea focar este de la Centrul pentru Persoane cu Handicap de la Țuicani. Aici situația este și mai gravă, pentru că numărul cazurilor s-a dublat. Au fost identificaţi 119 beneficiari ai centrului, persoane cu handicap psiho-motor şi 95 de salariaţi. DSP a dispus testarea tuturor. 50 de cazuri au fost depistate, fiind persoane pozitive atât în rândul salariaților cât și al beneficiarilor, persoane adulte cu handicap.

Un nou record negativ pentru România

Cu 614 noi cazuri de infectări în ultimele 24 de ore, România devine ststul-problemă în UE. În intervalul 08.07.2020 (10:00) – 09.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese (13 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, București, Tulcea și Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 5 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani. 16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.